CEL MAI PROST DIN CURTEA SCOLII


Hello , guys! J


        Nu sunt sigur ca acest articol va ajunge la timp, adica astazi. De ce ? Pentru ca sunt pe litoral, iar hotelul respectiv nu are semnal wi-fi  in camera. Ei bine, poate reusim!

    M-am gandit de multe ori la expresia “esti cel mai prost din curtea scolii!” , stii fraza, n-ai cum sa nu fi auzit vreodata ca cineva sa spuna ceva ce este atat de fals. Vezi tu, aproape clasa a douasprezecea si am inteles ca nu exista un om prost si unul destept. Fiecare dintre noi are un talent, o pasiune, o fictiune pe care si-o/si-a dezvoltat-o si care-l macina pe interior si nu-l lasa sa puna geana pe geana seara.

       In gimnaziu, era clar ca cel mai “prost” era cel care avea note mici, medii anuale satisfacatoare, cel care parea ca  nu are vreo treaba cu scoala sau cu ceea ce vorbea profesorul din fata lui. Cateodata este groaznic sa stai cincizeci de minute intr-o banca, harbovita, spunandu-ti cineva ceva ce nu intelegi si ceva care pare atat de abstract. Cand esti mic nu stii ceea ce te ‘’atrage”, asta e sigur, dar adultii si-ar putea da seama din timp ca fiul lor nu va face performanta niciodata din handbal, intru cat ar trebui sa incerce sah-ul, or whatever.
  
   Incerc sa nu deviez de la subiect, desi din aceasta fraza ( “ Cel mai prost din curtea scolii”) te poti arunca cu gandul in mai multe directii. De ce cei cu mediile mici vor fii viitori milionari ?? Pentru si-au urmat visul, si-au pus in cap multi oameni (chiar si pe membrii familiei) , nu s-au dat deoparte de la munca asiduua. Este evident ca scoala are un rol esential, vital in viata unui om. Doar ca la un moment dat, iti dau seama ca din cele sapte ore din zi, maxim esti atent la doua dintre ele si doar una te atrage.
   
   Scriu toate aceastea,gandindu-ma ca acest articol va ajunge prin tabletele celor mai mici ca si varsta si vor intelege ca nu exista om “prost” niciunde. Fiecare are/a avut experientele sale si si-a dat seama ca materia matematica, in sine nu-I de el, dar este pentru bac. De acum, va avea de tras pentru doua lucruri : 1) ceea cel fascineaza ; 2) ceva de care ar trebui sa fie fascinat.
    
  Va mai spun din experienta mea , ca am fost un copil (sunt copil) , care judeca pe ceilalti din care motive, habar nu am. Pe parcurs, am intalnit niste oameni deosebiti care nu sunt olimpici la fizica, nu se lauda cu media zece anuala, dar manuiesc anumite arte sau discipline de nu-ti vine sa crezi. Ca sa te iei de cineva, mai intai traieste un pic din stilul sau de viata si nu vei regreta.
  
    Una peste alta, nu te considera “cel mai prost din curtea scolii” pentru ca nu esti! Ai o viata, fa ce-ti place si sustine-ti  ideile si idealurile. Nimeni nu-I perfect, tocmai de aceea imi place ca suntem diferiti.

PACE SI IUBTITI-VA!


Daca a placut cuiva “late notes”, lasati si dumneavoastra un mesaj/comment ca sa continui sa postez.  https://cornelscriesitace.blogspot.ro/2016/07/notite.html
Va multumesc!






CONNECTED ON



Insecurities are part of our lives

insecurities *short talk with myself * 1

2018. Bună!                              Nu trăiesc în trecut, dar tu mă făceai fericit.  Eram dintr-o altă lume, mă diferenţiam...