Teleleu :))

Hi!
       
           
                 Am avut  o iesire prin Bucuresti, astazi si chiar se simte vacanta. Bucurestiul e In vacanta. De ce? Nu mai exista autobuze pline ochi, cu oameni de toate varstele care cel mai probabil se cearta pe un amarat de loc, penibil. Acum cei mai invarsta au locuri pe scaune cat se stea in pereche.  Nu mai transpiri ca dupa doua ore de sala in mijloacele de transpot. Vorba cantecului “cu un bilet RATB, faci gratis sauna”.  In jur e Pace. NU e traffic, deloc, curios. De cele mai multe ori doua statii preferam sa le fac pe jos, iti  suna cunoscut? Pe de alta parte e prea liniste, oamenii stau pustiind intr-un scaun al tramvaiului etc. Nu mai exista certuri de genul J) Vacanta-mi place…oricum autobuzele orasului Buc  SE VOR FACE LA FEL DE FOLOSITOARE DIN SEPTEMBRIE.

            Deocamdata e vacanta aia de mult asteptata si visata la fiecare ora de fizica  sau habar n-am J)
Film dupa film, iesiri dupa iesiri, prieteni si prieteni! Hai ca-mi incepe filmul si nu-mi place sa pierd intro-ul.




       Va multumesc, Pace si Iubiti-va!  

Cu picioarele pe Pamant.

Hi!

    
       Subiectele cum ar fi " Generatia tableta" sau "Libera exprimare a copiilor pe internet" sunt la "moda" si foarte dezbatute de "astia mai mari" pe internet.
      
       Hai sa spun eu cum vad lucrurile...(nimic interesant...stiu)

       

          Am si eu un verisor.Face opt ani in curand. E un baiat sociabil, capabil sa vorbeasca in public fara pic de trac sau chestiuni de genul, este un adevarat smardoi in exprimare. Chiar  are un ritm grabit, fluent si corect. Il apreciez pentru asta. 
         
            Ideea e urmatoarea, cine suntem noi, ca sa stim cum va fii viitorul lor? De unde pana unde stim noi ca " Generatia tableta " va esua. NU, nu stim, habar n-avem.Doar ne dam cu presupusul. Sunt foarte mandru ca omenirea este in continua evolutie si ca tehnologia nu stagneaza, evoluam fratilor. Lasati-i sa se bucure de copilarie, de viata.  Nu petrec atat de mult timp prin parc sau alte locuri in care, de exemplu, tu,  ai invatat sa dai la pedale,sa-ti rupi genunchii pe skateboard. Da, ei au alte prioritati, smartphone-uri, tablete etc. Sunt de parere ca nu le spala creierele deloc, doar ii ajuta sa asimileze informatia mai usor, sa gestioneze problemele altfel decat o facem noi la opt ani. Sunt mai rebeli, capriciosi, au opinii, parerea celui din fata o pun la indoiala, sunt foarte destepti intr-un cuvant. Desi, studiile arata ca "astia mici" isi folosesc creierul la o intensitate mult mai mare, mult mai devreme decat ar fii normal, da, asta s-ar putea sa fie adevarat. Eu la opt ani, ma jucam pe strada, la bunica, printre pietre cu masinutele. Pe vremea cand strazile nu erau asfaltate, cu bancute, si flori pe margini. Adoram sa-mi imaginez cum toate pietrele/pietroaiele imi aratau drumul spre "serviciu", spre viitor. Ei , astia care vin  sunt mai priceputi decat tine, mine sau oricare altul, e normal. Nu le m-ai puneti inteligenta la indoiala, e pacat!

         
          Ei nu mai au voie sa devina niste frustrati mai tarziu datorita "NU face aia" , "NU te duce acolo", nu mai este cazul. Sutem liberi.
           Probabil ca cei mai mici nu-si dau seama ca pot deveni dependeti daca stau prea mult pe un android/IOS. Sunt prea mici ca sa inteleaga asta. Inloc sa-i dispretuim, nu ar fii cazul sa-i indrumam noi spre mai bine decat sa-i certam, eu asa zic. Ei vor intelege foarte bine asta. Dar daca tu, ca frate, verisor s.a, cand vii de la liceu si te vede ca primul lucru pe care il faci este sa folosesti  telefonul, si sa-l buronezi inloc sa-l intrebi pe cel mai mic "Ce faci?", normal ca el peste ceva timp te va imita, chiar o va face cu mai mult talent. Imi dai dreptate? 

           Noi, astia care suntem un pic mai mari, ar trebui sa vedem lucrurile asa. Generatia care isi creeaza poteca  cu pasi repezi spre viitor , trebuie trata cu respect daca vreti respect. Iti place sa faci misto de greselile gramaticale pe care le are inloc sa-i indrepti greseala. In maxim o luna o sa faca exact aceeasi greseala cu ceilalti oameni pe care ii intalneste, o sa-i mustreze ca fac diferite chestii altfel decat le face el. 
              Si in primul rand, arata-I cei iubirea. E un lucru essential. Cum au facut-o si ai tai. Nu-I mai compatimi.
              Lasa-I sa se comporte ca niste “animalute” ca la varsta ta de acum, adica 16-17 ani vor fii olimpici, sau poate niste mici genii comparativ cu tine. Nu dispera , cu totii am fost mai mici, si ne placea cand auzeam o injuratura de la unu de-a 6-a, pe care o foloseam pentru a fii lasati in pace de vecini, sau impotriva oricarui alt prieten care te supara ( iti fura mingea, te batea la sotronu). ACUM, ti se pare o idiotenie, atunci o REALITATE. Cum noi am invatat cum sta treaba cu viata, asa vor face si cei care vin.
                 Zic, sa-I lasam sa creasca, sa se dezvolte, sa faca un sport, sa citeasca, sa iubeasca si tot ce isi doresc. La un moment dat viata dumnealor va lua o intorsura ca si a dumneavoastra.
                    
         Internetul poate distruge, adevarat, dar daca tu cel care il insotesti in cresterea sa progresiva,   nu ai nimic ce i-ai putea impartasi din experietele tale, putine de pana acum, cum va deveni el mai bun ca tine sau cel putin la fel de priceput  ca si tine, cum te lauzi pe internet. Hai sa-I ajutam! Nu sa-I demoralizam!  


*acesta este un subiect foarte delicat, si ca sa vorbesc eu despre “Generatia tableta” nu cred ca sunt in masura*


Imi iubesc  verisorul, si  sora pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce fac si intotdeauna ii voi sustine fizic, dar si moral, la fel cum am fost si eu sustinut de cei batrani.



“Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”



Va multumesc, Pace si Iubiti-va! 

Insecurities are part of our lives

insecurities *short talk with myself * 1

2018. Bună!                              Nu trăiesc în trecut, dar tu mă făceai fericit.  Eram dintr-o altă lume, mă diferenţiam...