Ziua Lunii Roz

Bună!

       Exact acum o săptămână, 4 martie 2018, a avut loc Lansarea Oficială a cărții "Ziua Lunii Roz" , autor Cristiana Carmen Petrescu, în incinta Liceului Teoretic Jean Monnet, București. În cele din urmă, sunt onorat că am putut ajuta la realizarea acestui proiect, fiind și prima mea "ieșire" în lume cu blogul.
                 
               Date introductive despre aceast minunat roman : 

Un roman de dimensiuni medii, apărut în anul 2015 aparținând curentului neo modernist, cu accente postdecembriste puternice prin libertatea limbajului folosit, acțiunea debordantă și intensă, temele de actualitate și mai ales prin împletirea mai multor domenii universale.

uCa perspectivă narativă, întâlnim o altă trăsătură neo modernistă și anume alternanța dintre autorul obiectiv si cel subiectiv, personajul Dinu își adjudecă încă de la început , din capitolul Noaptea Marmorată cu valatuci de ceațăpoziția de narator personaj, dar dese ori se întrepătrunde și cu un autor obiectiv, omniscient , omniprezent, care arată o condiție superioară protagonistului, dând senzația cititorului că romanul continuă într-o dualitate perfectă.
uFiecare personaj are câte o poveste personală, fiecare devine un mic narator la un moment dat, însă un narator special este Pianina, naratorul a cărei relatare sparge limitele realului și constituie cheia întregului roman. 

Un amalgam armonios de vorbe și stihuri care se întrepătrund.
La prima vedere pare că personajele nu gândesc ceea ce spun, dar dulceața stilistică este mult mai profundă, personajele exprimând  tot ceea ce gândesc.
Este sesizabil că doar în momentele de maximă sensibilitate și delir , vorbele haotice se conectează în timp, întrucat nu vor exista idei neduse la final, ci doar idei care se opresc, se intersectează, dar apoi se termina brusc
uUnul dintre cele mai interesante personaje, chiar dacă este secundar, va fi Miți.
uMiti apare ca un înger păzitor, întrunind parcă Mitul Bunului Samaritean , preia o antologie strașnică, materializată la nivelul omului obișnuit, simplu, care din puținul său salvează o viata de om. Miti si Mitu sunt salvatorii și adoptanții de drept ai lui Dinu!
uFoarte important de precizat este că autoarea a surprinns Arta si Religia ca fiind elemente salvatoare, acestea încununate de bunăvointa și compasiune compun un corpus jurius demn de admirat și urmat. 


uIn cartea petresciană, artistul este unul complex.
uEste interesant de observant atitudinea lui Rothbalt , care fiind personajul negativ din “Lacul lebedelor”, după fiecare spectacol fuge  se purifice la cea mai apropiată biserică. Arată cumva puritatea pe care niciodată un artist nu trebuie  și-o piardă și pe care daca și-o va pierde, raul il va acapara.
uArtistul în carteaZiua Lunii RoZeste asemeni filosofului lui Platon și a jurisconsultului Papinian, anume scos înafara criticii. El nu este doar un martor al trecerii timpului , el creează spațiu și timp, precum filosoful și jurisconsultul crează legi


Figura de stil memorabilă : 
uIn beci, Dinu va afla de la pianină sensul vietii, iar în cadrul acestaexistă o comparație fină, greu sesizabilă conform căreia nici oamenii nu mor, ci doar dispar asemeni undelor de sunet care chiar dacă devin insesizabile se propagă spre infinit


Rezoluții asupra gigantului literar : 
uCartea este un gigant literar care cuprinde elementele dintre cele mai diverse, la care nici nu  asteptați: Elemente numerologice, după care se ghideaza cu sfințenie, preia și adaptează contextului ideologic european doctrina Saṃsāra cu privire la conceptul de încarnare, atacă și domeniul istoric vizând întamplări din cel De-al Doilea Război Mondial și cel mai important este faptul că reiterează și analizează foarte succinct psihologia și filozofia gemenilor monozigoti, a gemenilor univitelini ( monoplacentari), toate acestea integrate într-o poveste de viață incredibilă


Acest material a fost documentat de unul dintre speakeri, Șerban Mihnea, căruia îi mulțumesc și pe această cale că a putut realiza această colaborare, și-mi doresc să se mai întâmple și pe viitor.  

Comenzile se realizează prin comandă pe pagina oficială de Facebook.

Noi ne revedem cu articole noi, în curând. 
Pace! Și Iubiți-vă! 

Urmăriți-mă pe social media :

Facebook : https://www.facebook.com/writemeanssilent/ 
Instagram : https://www.instagram.com/cornelside18/


        

Insecurities are part of our lives

insecurities *short talk with myself * 1

2018. Bună!                              Nu trăiesc în trecut, dar tu mă făceai fericit.  Eram dintr-o altă lume, mă diferenţiam...