încă puţin ! +

Salut!

              Scrisul a devenit o forma de relaxare. Dupa cateva ore intense de invatat/ repetat opere, aici este ca-n montain rouse ; o doza de libertate combinata cu un fugitiv sentiment de frica.
               Aceasta  a fost prima saptamana de cand s-a terminat liceul. O saptamana in care mi-am pus cap la cap ce am de facut pana la sfarsitul lui iulie. In fiecare zi aproape aceleasi activitati, la multe dintre preferatele mele am renuntat (temporar).
        
                Amuzant este ca am preluat un citat din "Enigma Otiliei" de George Calinescu care imi place foarte tare si este atat de actual si real , nu doar la 1909, si-anume : "Pentru orice tanar de 20 de ani, enigmatica va fi in veci fata care-l va respinge, dandu-i totusi dovezi de afectiune". Pur si simplu : GENIAL!

                  Daca in ziua examenului va fi aceasta opera la subiectul trei chiar vom avea motive de fericire. Sau ca sa ne bucure pe toti sa pice ceva din perioada interbelica, desi curentul  meu preferat ramane "Romantismul"  de la creatorul expresiei celebre : "TRAIASCA NATIA"! M.E.
                   Eu chiar sunt curios cum va "descurcati" voi in aceasta perioada. Cum va pregatiti pentru bacalaureat?  ( lasati in comentarii) 



               Va multumesc!

 Pace! Si Iubiti-va!



 Insta Stories & more

I-am mintit pe toti ca am iubit-o!

 Salut!


              In curand, " I-am mintit pe toti ca am iubit-o! " bazat si realizat cu fapte din realitate. Un nou tip de exprimare a dragostei.

  #amiubito  #curand

INELUCTABIL S-A TERMIANT! | @cornelside18

Salut!

  

                 S-a incheiat o etapa.In sfarsit am aflat secretul despre "viata" de licean pe care ne-o repetau adultii. Am trait si eu aceasta viata, am inteles-o, dar inca nu o traiesc cu nostalgie. Nu ca n-as vrea, dar nu am timp "because the bac is coming..." .
                  Patru ani. 2013-2017.
                  2013. Unul dintre cei mai grei ani din viata mea. Trecut cu bine de examenele nationale,  m-am inscris la liceu, cu mama, normal. Nu stiam ce ma asteapta. Septembrie 2013, multe feţe necunoscute, prea multe minti diferite si prea multi tineri de optsprezece ani inalti , usor "superiori". Dar tot in aceeasi zi cand s-a dat startul ,mi-am cunoscut unul dintre prietenii mei cei mai buni de astazi. In autobuz, 282, spre casa, vorbea la telefon si ii povestea tatalui sau de ambiguitatea cu care l-a "tratat" prima zi de liceu. Modul in care te acomodezi este aparte pentru fiecare-n parte.. Cumva, totul se ingreuneaza. Profesorii cereau de la  noi "un imposibil" neinteles de proaspetii boboci. Mult de scris, de invatat, note mult prea mici pentru efortul depus. Ulterior, am invatat ca profesorii de liceu nu sunt la fel de exigenti ca cei din scoala generala. Doresti sa fii cel mai bun din clasa , DO IT! Totul incepe sa depinda de tine. Tu iti creezi performantele.Cu toate acestea, din clasa a noua nu am inteles prea mult.
                 2014. E, deja ne cunosteam! Dupa o vara lunga si frumoasa, infloream, ne maturizam. Incepea sa conteze ceea ce faceam { am gasit intr-o carte ceva legat de asta  : " Omul se defineste prin ceea ce face."  Nu prin cum se imbraca sau prin marca telefonului. - asta e de la mine :) }. Se creasera prietenii spre "bisericute". Ne stiam afinitatile, ne defineam gusturile si ne placea sa convetium impreuna. 
                  2015. Treceam intr-a unspea. Din punctul meu de vedere, anul scolar in care am fost cel mai relaxat. Am avut o gramada de timp. Cei care au sosit la noi in clasa dupa clasa a noua deja se acomodasera. Ne-au inteles foarte usor gusturile, noua ca si un grup de 32, cati eram atunci. In concluzie, in clasa a unsprezecea ganditi-va la un examen ecdl, un Cambridge, chiar aveti timp. Fara vointa mea, am inceput sa jonglez cu atitudinile si tipurile de personalitati ale profesorilor. Unii sunt duri, trebuie sa-ti faci temele zilnic, sa inveti. Acesti profesori "lucreaza" la partea diplomatica a viitorului adult. Celalalt tip de profesor, blajin, intelegator, care te pasuieste daca nu ti-ai facut tema , si de cele mai multe ori este  si amuzant "lucreaza" pe latura umoristica si intelegatoare a individului din viitor.
                  2016-2017. Pot spune un singur lucru. Fratilor, timpul este infinit , dar in a douasprezecea, este inestimabil. N-ai timp de nimic. Meditatii, liceu, ai gandurile impartite intr-o multime de directii. Ai gandul la viitor. Facultate, ce fac dupa facultate? Mai stau mult abonat la ajutorul financiar al parintilor? . O multime de dileme, de sentimente. Eu cateodata ma gandesc si la esec , BUT citez un profesor important din viata mea de licean : " INTOTDEAUNA SA AVETI LUCRURI MARI IN CAP. AVETI OBIECTIVE MARI IN MINTE ! ALTFEL SUCCESUL VA BATEA LA USILE ALTORA."   

                    Am simtit liceul. M-am indragostit pentru prima data. M-am distrat de-adevaratelea cu prietenii. Am intalnit prietenii pe viata care m-au cunoscut fara sa-si doreasca sa obtina ceva de mine. M-au cunoscut sincer, cu acea " mustata de fecior" .
                      O sa intalniti multe obstacole. Nu toate va vor iesi dupa bunul plac, dar zambiti si va iesi Soarele si pe strada voastra.
                     Retrospectiv, am sintetizat , pe scurt cat de frumos-urat a fost liceul. 
                     
                                                                                             VA MULTUMESC!


Pace! Si Iubiti-va!



P S : Va astept pe INSTAGRAM  :D  ---> INSTA SORIES & more

NOTA : Este posibil sa fii omis unele aspectele , dar pentru orice completari lasati  in comentarii  experientele voastre.   

inspirational song : I.R 

Insecurities are part of our lives

insecurities *short talk with myself * 1

2018. Bună!                              Nu trăiesc în trecut, dar tu mă făceai fericit.  Eram dintr-o altă lume, mă diferenţiam...