Jennifer Lawrence

Buna Seara

Cat de mult imi place Jennifer Lawrence. Este atat de perfecta in trasaturi si cel mai tare m-a atras personajul intruchipat de ea. Aurora, numele personajului care treptat din punctul meu de vedere devine mai principal decat cel al lui Jim ( Chris Pratt*) evolueaza in mod fantastic. Desi, actiunea are loc pe o nava, NOWHERE, carizma domnisoarei este provocatoare.
Un pic intrat in esenta filmului, Jim intampina o problema tehnica la capsula in care era pus pentru un somn de 90 de ani pana ce va ajunge pe planeta noua DATATOARE DE VIATA. Datorita disfunctionalitatii, Jim, controbaind si cautand misterul navei un an de zile ajuns la disperare se gandeste sa opreasca functiile unei noi capsuli din motive sentimentale pentru fata de desutul acoperamantului de sticla. Jim, era mecanic, nu castiga foarte bine, dar aceasta oportunitate de a parasi planeta Pamant , il ducea cu gandul la un trai mai bun. Introduce un cip, handmade, si spontan geamul se ridica si femeia pe care credea ca o iubeste "prinde viata".

Se indragostesc , traiesc o poveste incredibila de dragoste, pana cand Aurora (JL*) afla ca nu au existat probleme tehnice asupra capsulei ci un bun sentiment de singuratate si simpatie a scos-o din starea de hibernare.

De acum, nu mai am niciun  dubiu in ceea ce priveste realizarea unui film. Doi actori grozavi, cu un regizor , alaturi de screenwriter pot da nastere unui film bazat pe efecte speciale si pe foarte mult talent din partea catorva actori. Brava!
 Sper sa-l priviti si voi ! M-a sensiblizat.

*numele real

Pace! Si Iubiti-va!



©CORNEL SIDE 2017







Fotografia postată de Jennifer Lawrence.
Source : Jennifer Lawrence/facebook.com

Imperialismul din Statele Unite Ale Americii (history time)


hello again, it's me The Man Who Follows His Dreams (add me)


 

articol realizat de Andrei


                    Astazi, Imperialismul Statelor Unite.


                     As vrea in primul rand sa aduc in discutie de  ce am folosit :”Statele Unite este” si nu am scris “Statele Unite sunt”…e foarte simplu: se spune ca dupa razboiul civil American “Statele Unite ale Americii sunt” a devenit “Statele Unite ale Amercii este” ceea ce arata ca razboiul nu a fost degeaba,deci din respect pentru victimele acelui razboi eu prefer sa folosesc varianta “ este”. E doar o opinie fiecare  poate spune cum crede ca e mai corect.



Comparatie intre Rusia si Statele Unite ale Americii :


                  Rusii sunt puternici din punct de vedere  economic, au petrol si gaze , si asta da iluzia de o super putere,cum spuneam, doar o iluzie.

      Avantajele economice sunt trecatoare, deja se comercializeaza pe scara larga masini electrice, si se tot cauta metode de a nu mai folosi combustibili organici, cum este petrol =>  doar o singura premisa: petrolul nu va mai fi important in viitor si odata cu  el nici Rusia nu va mai reprezenta un pericol nici pentru Europa nici pentru noi romanii, inclusiv cei de peste Prut.

Si acum despre S.U.A :

              Este curios faptul ca, dintre toate tarile occidentale, Statele Unite erau singurele care de aproape doua sute de ani erau conduse de minoritatea protestantilor albi, anglo-saxoni.
vrei tricou? CLICK
             
                In urma razboaielor mondiale si mai ales in urma Razboiului Rece dintre Rusia si Statele Unite ale Americii (mie imi place sa cred ca de fapt a fost un singur razboi, cel  denumit “rece” fiind doar o parte a sa.) terminat cu caderea URSS-ului in 1991; USA a devenit cea mai mare putere a lumii  atat din punct de vedere militar  cat si economic.

             De atunci a mai avut si unele esecuri, amintesc aici de implicarea americanilor in Coreea sau Indochina, dar, un exemplu pe masura este Imperiul Roman: a avut si el cateva perioade mai “negre” ( daca va amintiti de razboaiele dintre Imperiul Roman si Hanibal), dar a  ramas un Imperiu si a codus lumea cunoscuta pentru aproape cinci secole!

              Asa cum atunci nu se intampla decat ce voia Roma, asa e in momentul de fata cu SUA si practic nimic nu misca impotriva Statelor Unite. Peste tot in lume unde este o buba se rezolva in special prin interventia Statelor Unite, America rezolva ceea ce altii nu au putut. Peste tot este clara hegemonia unui singur stat: SUA.


           Cand o natiune combina stapanirea marilor cu puterea continentala( cum a fost odinioara cazul Romei, si cum e in present America) ea devine practice invincibila. Astazi dat fiind faptul ca in present mai exista un factor: suprematia aeriana; iata de ce este cea mai puternica tara care poseda cea mai mare flota de portavioane.

          O data cu presedentia lui Obama s-a intors o  pagina a istoriei, americanii au intrat in faza in care sunt guvernati de periferici. Aceasta faza nu este o cauza de decadent,insa este ca un simptom al inceputului decaderii acestui “imperiu” ; lucru inevitabil, dovedit de-a lungul istoriei de atatea alte mari puteri din alte epoci, alte ere.


Cam atat pentru astazi, pana data  viitoare toate cele bune si nu uitati: LIVE YOUR DREAMS!



©CORNEL SIDE in colaborare cu ©ANDREI NEAGU ©2017

Insecurities are part of our lives

insecurities *short talk with myself * 1

2018. Bună!                              Nu trăiesc în trecut, dar tu mă făceai fericit.  Eram dintr-o altă lume, mă diferenţiam...